INFORMATIE VOOR OUDERS

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik heb gastouderopvang nodig. Hoe kunnen jullie helpen?
U kunt zich als vraagouder inschrijven als zoekende voor gastouderopvang. U wordt dan rechtstreeks aangemeld in ons systeem en wij nemen contact met u op en gaan direct op zoek naar een geschikte gastouder. Indien u zelf al een voorkeur heeft kunt u dit in het opmerkingen veld vermelden zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Heeft u nog geen voorkeur dan proberen wij een match te vinden op de dagen dat u opvang nodig heeft en de gastouder die op die dagen opvang biedt en ook plaats heeft.
Ik wil graag meer informatie over gastouderopvang. Waar kan ik die vinden?
Gastouderopvang is maatwerk. Uw wensen bepalen tenslotte bij welke gastouder, u en uw kind, zich thuis voelen. Daarom komen we graag eerst vrijblijvend op gesprek en gaan we pas de deur uit zodra u alle vragen heeft kunnen stellen en alles voor u duidelijk is. Omdat wij werken met een digitaal planbord is het enige dat we van u vragen om u in te schrijven als vraagouder en uw gegevens achter te laten.
Besluit u achteraf toch geen opvang via ons bureau te willen dan verwijderen wij al uiteraard al uw gegevens. Er zullen geen kosten gerekend worden tot het moment dat u een overeenkomst met ons getekend heeft. Het persoonlijke gesprek kan u zelfs geld opleveren. Het hoe, wat en waarom lichten we graag toe!
Ik graag overstappen! Wat moet ik doen?
Wij maken het u graag zo gemakkelijk mogelijk. U hoeft zich alleen in te schrijven en wij regelen de rest! Wij komen dan bij u op gesprek en nemen alle informatie met u door!
N.B. Houdt altijd rekening met een maand opzegtermijn bij uw huidige gastouderbureau!
Mijn gastouder overweegt over te stappen! Wat moet zij/hij doen?
Ook hier maken wij het graag gemakkelijk voor uw gastouder. Ook zij hoeft zich alleen in te schrijven en dan plannen wij een persoonlijk gesprek waarin we uitleggen:
  1. Wie we zijn!
  2. Wat we doen!
  3. Hoe we de overstap gemakkelijk maken!
Wat betekent het dat jullie digitaal werken?
Wij maken het u en onze gastouders graag zo gemakkelijk mogelijk. Hiervoor hebben we dan ook één digitale portaal waarop u en uw gastouder kunnen inloggen. U kunt hier de urenregistraties terugvinden, uw facturen, uw digitaal ondertekende overeenkomsten, uw jaaroverzichten en handige tips! Door zoveel mogelijk digitaal aan te bieden sparen we op kosten en dat ziet u terug in onze lage bureaukosten. WIN-WIN-WIN situatie! 😃
Overeenkomsten worden digitaal ondertekend. Moet ik hiervoor iets speciaals aanschaffen?
Nee hoor. Het digitaal ondertekenen kan op een smartphone, tablet, Notebook of gewone computer. Dit hoeft niet per sé een "touchscreen" toestel te zijn, hoewel dit wel verreweg het makkelijkste is. U zet uw handtekening, vult uw naam in en alles is geregeld. Daarom vinden wij digitaal.... ideaal!
Hoe is de beveiliging van mijn gegevens geregeld?
Ik heb zelf 15 jaar lang in de ICT gewerkt voordat ik begon met het gastouderbureau. Beveiliging van gegevens is me dan ook niet vreemd. U bent momenteel ook ingelogd op een Secure website waarbij uw gegevens versleuteld worden verzonden aan ons. Verder hebben we zoveel mogelijk beveiligingsmaatregelen getroffen om uw gegevens optimaal te beschermen. Denk hierbij aan antivirus, antispam, spyware protectie, two way factor authentication, biometrische inlog en track & trace van devices.
Ik ben heel tevreden met het gastouderbureau, maar minder met de gastouder. Wat nu?
Wij zijn er altijd voor om erachter te komen waar het probleem precies zit. Wellicht is het met de huidige gastouder gewoon goed op te lossen door met elkaar aan tafel te gaan. Mocht er desondanks geen bevredigende oplossing ter tafel komen, dan heeft u als vraagouder (met inachtneming van de opzegtermijn) de vrijheid om een andere gastouder te kiezen.
Ik ben heel tevreden met mijn gastouder, maar de klik is er niet met het gastouderbureau. Wat nu?
Praktisch gezien hebben gastouders meestal één gastouderbureau waarbij ze ingeschreven staan. Een gastouder kan echter ook bij meerdere bureaus ingeschreven staan. Mocht er tijdens het gesprek dingen naar voren zijn gekomen die u niet bevalt dan zijn wij uiteraard graag een luisterend oor om te kijken waar we onze service kunnen verbeteren of wat er anders kan. Mocht u er desondanks toch niet uitkomen dan kunt u dat met ons of met de gastouder bespreken en dan wordt er gekeken naar een alternatief. Zowel de vraagouder als de gastouder hebben hierin volledige keuzevrijheid. Voorwaarde is wel dat een gastouderbureau geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang.
Wat is dagopvang?

Kinderen die niet schoolgaand zijn zitten in de dagopvang. Dit zijn de kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar. De tijden van de dagopvang worden in onderling overleg met de gastouder bepaald.

Wat is BSO opvang?
BSO betekent BuitenSchoolse Opvang. Bij BSO wordt ook nog wel eens een onderscheidt gemaakt tussen VSO (VoorSchoolse Opvang) en NSO (NaSchoolse Opvang). Tijden van BSO kinderen in de gastouderopvang zijn in dit geval altijd buiten de normale schooltijden Opvangtijden worden in onderling overleg met de gastouder bepaald.
Wat is TSO?

TSO staat voor TussenSchoolse Opvang. Veelal is dit een uurtje tussen de middag voor kinderen die op school zitten en tussen de middag bij de gastouder gaan eten om vervolgens weer naar school te gaan.

LET OP! Over TSO uren wordt geen kinderopvangtoeslagvergoeding vergoed!


Wanneer kan ik de kinderopvangtoeslag verwachten?

De kinderopvangtoeslag kunt u rond de 20ste van de maand verwachten. U krijgt kinderopvangtoeslag vooraf!

Echter indien u voor het eerst KOT (Kinderopvangtoeslag) aanvraagt dan kan het zijn dat het 2-3 maanden duurt voordat de aanvraag verwerkt is. Daarna krijgt u met terugwerkende kracht de tarieven waarop u recht had gestort!

Wanneer kan ik de factuur van het gastouderbureau verwachten?

Dit hangt vaak samen met de keuze van type overeenkomst die u met de gastouder en ons sluit. Indien u opvang afneemt op basis van vaste contracturen zal dit rond de 20ste zijn.

Indien u gebruik maakt van geregistreerde uren (meest gebruikt) dan zal deze datum liggen tussen de 28ste en de 5de v.d. maand. Deels afhankelijk wanneer uw gastouder de uren heeft ingediend!

Van wie krijg ik de factuur?

Als gastouderbureau hebben wij binnen de kinderopvang de "kassiersfunctie". Dat betekent dat u het volledige bedrag aan het gastouderbureau betaalt en wij zorgen dat dit bedrag doorgestort wordt naar de gastouder. Dit is bij wet bepaald en geeft u hierdoor recht op kinderopvangtoeslag en daarmee recht op voordelige opvang! Klik hier voor de rekentool!