GASTOUDER - SANDRA BROEKMAN

OPVANGTIJDEN

Gastouderopvang Het Eekhoorntje is 24/7 geopend.

Vraag gerust vrijblijvend naar alle mogelijkheden!


OPVANGAANBOD

Dagopvang (0-4 jaar): Ja
BSO opvang: Alleen in overleg

  • Dalton Klimop Nieuw-Bergen (in overleg)
  • Fontein Nieuw Bergen (in overleg)

PERSOONLIJKE INFORMATIE

Gastouder sinds: 01-03-2020

Aangesloten via ons bureau vanaf: 01-03-2020


Diploma's:
  • Onderwijsassistent niv. 4
  • SPW 4


(HUIS)DIER(EN)

Binnenshuis: Ja, één Jack Russel hond (Spike)
Buitenshuis: Spike komt ook buiten! ☺

OVER GASTOUDEROPVANG HET EEKHOORNTJE

Van harte welkom bij gastouderopvang Het Eekhoorntje.
Ik ben Sandra Broekman, geboren 10-09-1987 en woon samen met Marcel en onze dochter Sanne in Nieuw-Bergen.
Vanaf maart 2020 ben ik gestart als gastouder bij ons in huis.
Eerst was ik werkzaam als onderwijsassistente. Dit heb ik 12 jaar gedaan.
Ik ben gediplomeerd onderwijsassistente en sociaal pedagogisch medewerker niveau 4.
Als gastouder werk ik samen met het gastouderbureau Zorg Voor Mijn Kind.
Bij gastouderopvang Het Eekhoorntje geeft de gastouder het kind de kans om tot groei en bloei te komen. Samen spelen, leren en de wereld ontdekken. Elk kind is uniek en moet zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Lekker in zijn vel zitten en zichzelf kunnen zijn.
De gastouder zorgt voor de basisbehoeften van een kind, de verzorging, de liefde en de veiligheid. Ik zorg voor een veilige en schone omgeving, gezonde voeding en voldoende rust en beweging.
Spelen is belangrijk voor kinderen. Spelen leidt als vanzelf tot leren, logisch denken, actie en reactie en het omgaan met elkaar.
Structuur, rituelen en routines zijn belangrijke hulpmiddelen. Een vast dagritme maakt de dag voorspelbaar.
Het aansluiten bij interesses van een kind vind ik belangrijk. Samen spelen en alleen spelen zijn belangrijk voor kinderen.
Bij gastouderopvang Het Eekhoorntje gebeurt dat op een natuurlijke manier, doordat kinderen samen optrekken met de gastouder en samen met de andere kinderen. Dat samen opgroeien betekent eerst en vooral dat je contact en plezier hebt met elkaar. Verder betekent het dat je vriendschappen sluit, ervaringen deelt en rekening houdt met elkaar.
Er worden verzorgende, wisselende activiteiten aangeboden en ook thema gericht. Denk aan Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval, maar ook andere thema's bijvoorbeeld winter, lente, zomer, herfst, boerderij, beroepen etc. Samen een spelletje spelen, een liedje zingen, een dansje leren, samen iets moois maken (knutselen, tekenen, kleien, bouwen).
Bij gastouderopvang Het Eekhoorntje spelen we ook graag buiten. Ik streef erna om ook elke dag even naar buiten te kunnen. Ook bij minder mooi weer is spelen in de waterplassen met regenlaarzen aan altijd een dolle boel.
Of tijdens de winter een mooie sneeuwpop maken. Tijdens de herfst een mooie boswandeling.
In de zomer lekker spetterplezier met water etc.
Buiten hebben we een grote trampoline, glijbaan, fietsjes, step, ballen, skippy ballen/ skippy de koe diverse schommels etc. in de omgeving diverse speeltuintjes.
Bij gastouderopvang Het Eekhoorntje hebben we ook een huisdier. Spike de jackrussel. (Er wordt rekening gehouden met de wens van de ouders, mocht iemand liever niet in contact komen met Spike, is er de mogelijkheid om Spike in een andere ruimte te plaatsen).

De gastouder zorgt voor een prettige en gezellige sfeer. Ik hoop dat er een wij-gevoel ontstaat, iedereen hoort erbij.

Mocht u geïnteresseerd zijn in opvang bij gastouder Het Eekhoorntje neem geheel vrijblijvend contact op met Sandra Broekman en kijken we samen naar de mogelijkheden voor de opvang van u kind(eren).
Ik bied opvang aan doordeweeks, weekend en tijdens de vakantie, zowel overdag als avond-nachturen. 24-7 opvang mogelijkheden dus.

Wil je graag vrijblijvend komen kijken op locatie en een kennismaking gesprek neem dan contact met mij op:
E-mail: het-eekhoorntje@outlook.com
Tel: 0611157592.

IMPRESSIE VAN DE OPVANGRUIMTE

De kinderen hebben binnen een gezellige speelgedeelte in de huiskamer met genoeg en gevarieerd speelmateriaal.

IMPRESSIE VAN DE BUITENRUIMTE

Bij gastouderopvang het eekhoorntje hebben wij een ruime afgezette tuin met genoeg leuk speelaanbod. Speelhuisje voor te klimmen en klauteren en te spelen in het speelhuisje. Wij hebben een grote glijbaan aan het speelhuisje en een losse kleine glijbaan. Wij hebben een trampoline met veiligheidsnet. We hebben diverse schommels en ringen. Wij hebben 2 kukelrekken. Wij hebben een zandbak en genoeg leuke fietsen, loopauto's, steppen, tractors etc. En een grote speelbak met allemaal ballen, klossen lopen, ringwerpen en andere spelletjes voor buiten. Aan de schutting hangen vrolijke bloemen krijtborden om je kunstwerk te laten zien.

IMPRESSIE VAN DE SLAAPRUIMTE

Boven zijn 3 slaapkamers.
1 kamer is helemaal ingericht als eekhoorn kamer. Daar staat een ledikantje, er staat een groot bed voor de oudere kinderen die blijven logeren en er kan nog een campingbedje bij gezet worden.
Ook de kamer van onze dochter staat een bedje om te slapen. En een groot bed.
Beneden kan er ook gerust worden op de bank/stoelen.


IMPRESSIE ALGEMEEN

Bij gastouderopvang het eekhoorntje spelen, leren en ontdekken wij graag. Wij gaan graag naar buiten en maken mooie knutselwerkjes aan de hand van het thema.

IMPRESSIE SPEELMOMENTEN

Samen spelen, leren en ontdekken. In Nieuw-Bergen waar gastouderopvang Het Eekhoorntje is gelegen bevinden zich diverse speeltuinen waar wij ook regelmatig heen wandelen om te gaan spelen.

MIJN VISIE M.B.T. DE GASTOUDEROPVANG

Gastouder opvang “Het Eekhoorntje”
De gastouder geeft de kinderen de kans om tot groei en bloei te komen.
Samen spelen, leren en de wereld ontdekken.
Elk kind is uniek en moet zich veilig en vertrouwd kunnen voelen.
Lekker in zijn vel zitten en zichzelf kunnen zijn.
De gastouder zorgt voor de basisbehoeften van een kind, de verzorging, liefde en veiligheid.

Als gastouder sta ik garant voor de veiligheid en gezondheid van het kind dat aan mij is toevertrouwd. Ik zorg voor een veilige en schone omgeving, gezonde voeding en voldoende rust en beweging.
De gastouder bouwt met het kind een hechte en vertrouwde band op. Ik waardeer het kind als individu en laat dat ook merken door het positief te benaderen. Ik draag bovendien zorg voor een goede afstemming. Een open communicatie en een schriftelijke communicatie met de ouders/verzorgers.

Kinderen zijn enorm nieuwsgierig en leergierig. Kinderen zijn van nature gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en om de wereld te ontdekken. Als gastouder stimuleer ik de ontwikkeling van een kind. Door goed te kijken en luisteren naar het kind. (Wat kan het al, wat wil het graag, wat is boeiend).
En daarop aan te sluiten met het aanbieden van nieuwe interessante dingen die passen bij het kind. Door het kind ruimte te geven om te experimenteren, zelf te ontdekken en te oefenen. (Met soms een klein zetje in de goede richting).
Kinderen krijgen de ruimte om op ontdekkingstocht te gaan. Om nieuwe dingen te leren en nieuwe vaardigheden op te doen. Dat zelf-doen is niet alleen belangrijk voor het opdoen van kennis en vaardigheden, maar ook voor hun zelfvertrouwen.
Het is belangrijk dat een kind leert dat niet alles vanzelf gaat. Maar dat oefenen erbij hoort en bovendien fijn is om te doen.

Spelen en laten spelen:
Spelen is belangrijk voor kinderen. Kinderen spelen op hun eigen manier, in hun eigen tempo, met speelgoed dat ze zelf leuk vinden. Door te spelen en te ervaren ontdekken kinderen alles. Ze leren wat ze zelf kunnen, ze leren er zichzelf en de ander door kennen. Ze leren wat de eigenschappen van materialen zijn, wat je ermee kunt en waarvoor het te gebruiken is. Ze onderzoeken in hun rollenspel het gedrag van de volwassen om hen heen. Dat doen ze door uitproberen en door kijken naar elkaar, door imiteren. Spelen leidt als vanzelf tot leren, logisch denken, actie en reactie en tot het belangrijkste: Het omgaan met elkaar.

Interactie: Samen met de kinderen praten. De kinderen verantwoordelijkheid te geven om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen draagt bij aan hun ontwikkeling. Bij jonge kinderen kun je denken aan: Dingen benoemen, woorden steeds herhalen en samen eenvoudige gesprekjes voeren.
Bij oudere kinderen krijgen de gesprekken langzaam meer inhoud. Soms zal de gastouder zelf het initiatief nemen om iets uit te leggen. Soms geeft ze een antwoord op een vraag van het kind. Praten over wat er is gebeurd, over wat je denkt en voelt is belangrijk. Omdat het helpt om die zaken beter te begrijpen. De taalontwikkeling en ontwikkeling van kennis en vaardigheden gaan op die manier gelijk op.
Structuur, rituelen en routines zijn belangrijke hulpmiddelen. Een vast dagritme maakt de dag voorspelbaar. Een steeds herhaalde volgorde van de dingen die horen bij eten en slapen draagt bij aan het gevoel van controle en veiligheid.
ze leren vaste patronen herkennen.
Eerst gaan we de handjes wassen, dan gaan we aan tafel zitten, als we allemaal zitten zingen we eerst smakelijk eten en dan mogen we beginnen.
(Het is leuk om te zien dat kinderen het ook zelf toepassen in hun fantasiespel. Bijvoorbeeld: de pop moet eerst plassen, tanden poetsen en pyjama aan).
Het aansluiten bij interesses van een kind vind ik belangrijk. Maar soms iets anders aanbieden kan geen kwaad. Bovendien heeft ieder kind zijn eigen voorkeur in manier van leren. De een is meer een doener, de ander meer een denker en er zijn ook dromers, uitvinders en regelaars. Het kind heeft er het meest aan als het in staat is om verschillende manieren van leren te combineren.

Samen spelen en alleen spelen:
Samen spelen en alleen spelen zijn allebei belangrijk voor kinderen. Alleen spelen biedt ruimte voor eigen fantasie en concentratie. Kinderen vinden het fijn om af en toe een poosje ongestoord alleen hun gang te gaan, bijvoorbeeld met bouwmateriaal. Alle kinderen vinden het fijn als er belangstelling is voor hun spel, ook als zij alleen spelen.
De gastouder zorgt voor de afwisseling in samen spelen en juist alleen spelen. Dit zal ook afhangen van het aantal kinderen op de dagen. Als een kind vaak alleen wil spelen, stelt de gastouder een gezelschapsspel voor. Op zoon moment spelen we gezellig samen een spel. De gezelligheid staat dan meer centraal dan het spel op zich. Tijdens het samen spelen oefenen de kinderen hun sociale vaardigheden. Ze leren samenwerken. Denk hierbij aan bordspelletjes, buiten samen tennissen/ voetballen, maar ook samen de kerstboom optuigen.

De ontwikkeling van kinderen op sociaal opzicht:
Bij gastouder Het Eekhoorntje gebeurt dat op een natuurlijke manier, doordat kinderen samen optrekken met de gastouder en samen met de andere kinderen.
Dat samen opgroeien betekent eerst en vooral dat je contact en plezier hebt met elkaar. Verder betekent het dat je vriendschappen sluit, conflicten krijgt en weer oplost. Ervaringen deelt en rekening houdt met elkaar.

Er worden verzorgende, wisselende activiteiten aangeboden en ook thema gericht. Denk aan Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval, maar ook andere thema’s.
Samen een spelletje spelen, een liedje zingen, een dansje leren, samen iets moois maken (tekenen, knutselen, kleien, bouwen). Kinderen spelen graag buiten, Ik streef erna om ook elke dag even naar buiten te kunnen. Ook bij minder mooi weer is spelen in de waterplassen met regenlaarzen aan altijd een dolle boel met veel plezier.

De gastouder zorgt voor een prettige, gezellige sfeer. Ik hoop dat er een wij-gevoel ontstaat, iedereen hoort erbij.
De kinderen kunnen goed met elkaar over weg en oefenen spelenderwijs de sociale relaties. De gastouder staat centraal in het scheppen van een wij-gevoel.
Ik zal ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt.
De rituelen en gewoontes zijn belangrijk voor het ontstaan van een wij-gevoel.

Als gastouder straal ik een warm, liefdevolle houding uit. Ik zorg voor een goede gang van zaken met voldoende rust en met ook genoeg leuke activiteiten om te doen. Kinderen moeten zich op hun gemak voelen, vriendelijk en open zijn na elkaar en dat er niemand ongelukkig in een hoekje zit.
De meeste kinderen vinden het leuk om mee te helpen en bij te dragen aan het groepsgebeuren. Zoals het helpen met tafeldekken, de stoel versieren van de jarige, samen opruimen enz.
De gastouder is in haar sociale gedrag een belangrijk voorbeeld voor de kinderen. Zelf laat ik zien welk gedrag je ook verwacht van de kinderen. De regels samen bespreken zoals aardig zijn, elkaar geen pijn doen, niet schelden, op je beurt wachten.
Ik ben eerlijk en rechtvaardig. Ik zorg ervoor dat elk kind zijn of haar aandacht krijgt en niemand wordt voorgetrokken. Ik ben consequent in optreden, maar niet streng. De gastouder laat duidelijk merken dat elk kind, zonder onderscheid, haar warme aandacht heeft. Ik probeer het liefst wel duidelijk te maken en er samen over te praten en te kijken naar het positieve. En daardoor complimenten te geven. Je laat samen zien hoe je met elkaar omgaat.

En wat zo fijn is bij Gastouderopvang Het Eekhoorntje, Ik ben 24/7 geopend. Vraag dus gerust vrijblijvend naar alle mogelijkheden...

LOCATIE